De beste behandeling bij de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme wordt regulier meestal bestreden met (te?) hoge doseringen antibiotica terwijl in de complementaire zorg vaak kardebol, cat’s claw en tal van apparaten worden ingezet waarvan biofotonen en bioresonantie misschien de bekendste zijn.

De succesverhalen lees je op internetforums, de minder succesvolle hoor je vaak niet. Hoewel, ik word bijna dagelijks gebeld door mensen die vragen wat ‘mijn behandeling’ bij de ziekte van Lyme is, vaak volgt  dan een opsomming van supplementen en behandelingen die ‘ook allemaal niet geholpen hebben’.

Waarom het behandelresultaat meestal uitblijft

In het algemeen wordt niet onderzocht wat er aan de hand is. Behandelingen worden gedaan zonder te weten wat behandeld moet worden. Tegenvallende resultaten zijn dan begrijpelijk.

Soms wordt een Lymetest gedaan waaruit men bij negatief resultaat de conclusie trekt dat de klachten niet te wijten zijn aan de ziekte van Lyme, bij een positief resultaat wordt geconcludeerd dat de klachten door de Borrelia worden veroorzaakt. Men vindt dat de Ziekte van Lyme is ‘vastgesteld’.

Op beide conclusies is nogal wat aan te merken en de uitslagen helpen niet de klachten op te lossen.

Bij een negatief testresultaat is de ziekteverwekker waarnaar werd gezocht niet gevonden, dat is de enige conclusie die getrokken kan worden. Het onderzoek is gericht op een specifieke Borrelia bacterie. Het is mogelijk dat juist deze Borrelia met de gebruikte test niet vindbaar is. Misschien zou de Borrelia met een andere test wel zijn gevonden. Er zijn tientallen soorten Borrelia en er zijn verschillende manieren om ziekteverwekkers aan te tonen, je hebt de IgG-IgMELISA,  de Elispotde Western Blotde Seraspot en de PCR test. Iedere test heeft haar eigen voor- en nadelen, geen enkele test is 100% betrouwbaar.

https://gedachtenvoer.nl/2019/06/13/de-beste-behandeling-bij-de-ziekte-van-lyme/

390total visits,1visits today