De hel in de oostvaardersplassen

Tony Van Aarle schreef dit vanochtend. Bericht van inwoner van Zweden over het bijvoeren van wilde dieren daar: Ik zit hier in Zweden enorm gefrustreerd toe te kijken, en te lezen hoe dit jaar wederom de dieren in de OVP aan hun lot overgelaten worden, en daarvoor als goedpraterij allerlei domme redenen aangehaald worden. In het noorden (Jokkmokk) wordt door de politie opgeroepen om begrip te tonen voor de elanden die de dorpen inkomen op zoek naar voedsel. Straks in het voorjaar zullen ze zich weer terug trekken in de bossen, en zal de “overlast” voorbij zijn. Wij hebben hier ook een zware winter, dus de dieren hebben heel veel moeite met voedsel te vinden. Tevens wordt er gevraagd ze bij te voeren met hooi. Er wordt in het stuk ook verteld dat er via FB oproep gedaan voor hooi donatie en de kosten voor een ronde baal hooi. De titel vertaald: “Breng (rij) hooi het bos in, om de elanden te redden” En het wild hier zit niet achter een hekje, hier is echte natuur, maar evengoed oproepen om de dieren te helpen. Wat een enorm schril contrast met het beleid van Staatsbosbeheer, en de overheid in Nederland, die allerlei slappe excuses hebben om de dieren in de Oostvaardersplassen wederom te laten verhongeren. Onder het mom, het is de natuur, het is wild. Sorry maar bij mij is alles achter een hekje geen wild meer, en heb ik een zorgplicht voor. Ik zou mijn paarden er zo eens bij laten staan, had ik toch een groot probleem. Probeer me zo min mogelijk boos te maken over de ellende in de wereld, maar dit knaagt toch enorm aan mij.  Als iemand SBB spreekt mag dit stuk onder hun neus geschoven worden, al zullen ze daar wel weer allerlei tegenargumenten voor hebben dat het hier anders toegaat in de natuur dan in de OVP.


 

—-

Gelderse boeren trekken zondag naar de Oostvaardersplassen in Flevoland om daar de dieren bij te gaan voeren. ‘Je ziet de verschrikkelijkste dingen’, stelt Bart Lubbers van Landwinkel IJsseloord in Arnhem.

link

Nog een filmpje om te laten zien hoe erg de paarden aan het uithongeren zijn , het is echt vreselijk om te zien 😢 vandaag bij het stukje op NPO 2 zei Staatsbosbeheer , als we ze voeren komen er nog meer , en hebben we volgend jaar nog een groter probleem ?? WAKE UP !!! Er is nu al een probleem , we laten paarden onnodig verhongeren !!! Sterven aan een pijnlijke langzame dood !!! Eerst moeten we ze voeren !! En dan gaan we bedenken hoe we het probleem kunnen oplossen !!! Dierwaardig , en niet zo als nu laten kramperen , als je dieren aanschaft en in gevangenschap houd , moet je er ook voor zorgen 😡

Geplaatst door Cynthia Danvers op woensdag 28 februari 2018

 

Echt hele wilde paarden , not !! Ze zijn zo lief , ze leven in gevangenschap ze hebben honger …….. vragen om hulp 😪…

Geplaatst door Cynthia Danvers op dinsdag 27 februari 2018

 

 

1057total visits,2visits today

4 comments to “De hel in de oostvaardersplassen”
  1. Sinds wanneer kan de natuur niet voor zich zelf zorgen? De dieren zijn geen mickey mouse. Gaan we in afrika ook water bij geven in de droogte periode en zo heb je veel meer plekken. Je hebt experts die zeggen dat het nog zieliger is om bij te voeren omdat dan de populatie te groot wordt in het gebied en gaan ze alsnog door door voedsel gebrek. Mamma natuur weet echt wel wat het doet, al eeuwen lang. In het bos hier heb ik ook al dood gevroren vosjes en konijnen gevonden. Laten we al het ijs in de sloten verwijderen. Waar gaat dit eindigen.

    • dit heeft weinig met natuur te maken, dan konden de dieren doorreizen naar plekken met meer voedsel. Is gewoon een natuurpark waar ze ieder jaar een paar honderd dieren laten doodgaan door voedselgebrek, een zieke vertoning. In Zweden wordt wel bijgevoerd, maar hier denken we het beter te kunnen.

  2. Inderdaad zorgplicht in deze omstandigheden. Steriliseer evt. een behoorlijk aantal van deze zgn. wilde dieren in de zgn. natuur, zodat het bestand ongeveer gelijk blijft en draagbaar.

    Gewoon bijvoeren in moeilijke tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.